KOST OG LIVSSTIL - EN DEL AF BEHANDLINGEN

KOST OG LIVSSTIL - EN DE AF BEHANDLINGEN

En heilpraktiker forsøger at gå bagom årsagen til sygdomme og symptomerne. Når vi forstår hvorfor du er blevet syg har vi også bedre ide om hvordan vi kan hjælpe dig til at blive rask igen.

En heilpraktiker arbejder holistisk – det betyder at vi behandler hele mennesket og ikke blot de symptomer, du kommer med. Din livshistorie, følelser, symptomer fra barn til nu og din måde at leve på er vigtige for kunne forstå hvordan du er blevet syg.

Ikke alle heilpraktikere lægger vægt på kosten, men en del arbejder med kost og livsstil ud fra den filosofi, at kosten spiller en væsentlig rolle for helbredet. Almindelig dansk kost med rugbrød, ost og mælk kan fungere fint for nogle men være problematisk for andre.

En heilpraktiker vil ofte spørge ind til kostvaner og ændringer i hverdag og livsstil for at undersøge, om der kan være reaktioner, der stammer fra bestemte fødevarer. Fordøjelsen er en vigtig grundsten i et godt helbred. Her spiller kosten også en vigtig rolle.

En heilpraktiker er ikke en diætist – man får sjældent kostplaner eller opfordres til at tælle kalorier og næringstoffer. Kostrådene vil ofte indgå som en del af behandlingen med det formål at forsøge at skære ned på- eller fjerne det der belaster kroppen og samtidig inspirere til at tilføje det i kosten, som giver energi. Kroppen har brug for de rette næringsstoffer, for at kunne blive rask igen.