En hverdag i klinikken med covid

Hverdagen er vendt tilbage efter nedlukningen i foråret og en lidt anderledes sommerferie, men hvordan har Covid19 sat sit præg på Heilpraktikerne?

Lis Frausing Hauge er Heilpraktiker og Kranio-Sakral terapeut, og hun lever udelukkende af sine behandlinger og er i den grad afhængig af at kunne komme tæt på sine klienter. Da Covid krisen ramte fik Lis, som de fleste andre danskere, tæppet revet væk under hende.

“Jeg gik faktisk lidt i chok de første par dage. Heldigvis havde jeg fået noget forskud på arv af min mor, og i første omgang blev det mit levebrød. Men jeg var bekymret for, hvor længe de penge kunne række. Da regeringen fandt på at virksomheder som min kunne få noget kompensation, så var det som om, der faldt ro på. Jeg kunne få udbetalt 80% af tabt omsætning, op til 23.000 om måneden i 3 måneder. Nu er jeg så lidt bekymret for, hvor meget jeg skal betale tilbage igen, da nedlukningen jo kun varede 6 uger”.

Lis har normalt 7-8 klienter om dagen, og da klinikken kunne åbne op igen, var det ikke fordi klienterne stod i kø. Samtidig måtte hun selv drosle voldsomt ned, så der var tid til at lufte ud og spritte af efter hver klient. I første omgang kunne der blive tid til 4 klienter om dagen.

“Nu har jeg fået lidt mere rutine med pauserne imellem klienterne så der plads til flere klienter, men Coronakrisen har også lært mig, at det måske er en god ide ikke at arbejde hele tiden. Derfor prøver jeg nu med en ugentlig fridag”.

Nedlukningen var ikke kun skidt. Da økonomien faldt på plads, kunne Lis nyde 6 ugers pause fra klinikken.

“Jeg blev færdig med Heilpraktikeruddannelsen i december 2019. Så jeg brugte de 6 ugers lock-down på at få gennemgået mine gamle notater. Stresse af ved at gå i den forsømte have, nød at være sammen med min datter, som var hjemme fra efterskolen, og så lagde jeg planer om en masse andre projekter, som jeg ikke nåede”, slutter Lis.

Om forfatteren