Vi er blevet inviteret indenfor hos Christina Chantelou. Christina er ny suppleant i bestyrelsen, og hun ville gerne stille op som det første gode eksempel på et medlem, der åbner døren for sin klinik og lader os tage kik indenfor.
Christina blev uddannet som heilpraktiker i 2012. “Jeg tog uddannelsen imens jeg boede på Kreta og rejste frem og tilbage mellem Danmark og Kreta i de tre år, uddannelsen varede”, fortæller hun. Christina har været uddannet massør og kinesiolog fra 20-årsalderen, og hendes forældre var zoneterapeut og ernæringsvejleder, så alternativ behandling har altid være en naturlig del af Christinas opvækst. “Da min mor åbnede en healerskole, blev det alligevel for alternativt, så jeg måtte videre og uddannede mig til pædagog”, fortæller hun. Hun blev leder af en daginstitution, og supplerede senere med en familieterapeutuddannelse.
En dag mange år senere faldt hun over en annonce for heilpraktikeruddannelsen og genkendte navnene på Frede Damgaard og Arvin Larsen som forældrene havde omtalt over middagsbordet i barndomshjemmet. “Det var der det gik op for mig at det var tid til at vende hjem til det alternative”. Kort tid efter begyndte hun på heilpraktikeruddannelsen.
Christina startede klinik på Kreta og hendes speciale blev hurtigt turister med akutte smerter. “Jeg gav rigtig mange akutte smertebehandlinger med øreakupunktur – indimellem kom de ømme turister ind i klinikken på samlebånd”, husker hun. Og der kom også tjenere, som fik behandlet deres myoser. Christina blev snart kendt som den danske dame på Kreta, der altid havde sine nåle med i tasken. Hun tilbød også online heilpraktikerkonsultationer for klienter i Danmark.
Ved siden af behandlingerne læste Christina videre. Hun tog Susanne Løfgrens uddannelse i One Point Reflexiology, et kursus i Narayani homøopati ved Mette Michell og NHT uddannelsen.
“Jeg bruger lidt af det hele i min klinik i dag, men jeg er især begejstret for Narayani homøopatien”, fortæller hun. Det var den indiske kvinde Swami Narayani, der udviklede Narayani homøopatien i 1970’erne. På samme måde, som med Bach’s blomster, så køber man som behandler et basissæt med 250 remedier, og så laver man en skræddersyet blandingsflaske med op til 5 forskellige remedier til sin klient.
Hvert remedie indeholder mange forskellige midler. Fx indeholder et remedie mod depression både homøopatiske midler som Argentit Nit, Alb, Aurum Met og Cimicifuga, Bachs blomster som Clematis, Gentian, Gorse, Mustard, Star og Bethlehem og Sweet chesnut. Og så indeholder den også organmidlerne Adrenalin, Pineal Gland og Thyroid Gland. Det er altså meget brede kombinationsmidler. “Jeg faldt over kurset via et Facebookopslag fra Mette Mitchell, og så er jeg bare blevet rigtig glad for dem, for de har bare en fantastisk virkning”, fortæller Christina.
Christina vendte tilbage til Danmark for to år siden og var klar til at åbne klinik da corona lockdown ramte. Da klienterne ikke måtte komme, startede hun på uddannelsen som professionsbachelor i Ernæring. “Det er vist ingen hemmelighed at jeg godt kan lide at uddanne mig, men det var egentlig både et forsøg på at holde mig beskæftiget og samtidig kunne få en indtægt i form af SU, når jeg nu ikke kunne få gang i klinikken”, forklarer hun.
Christina kører nu sit fuldtidsstudie samtidig med, at hun bygger en klinik op, og så arbejder hun 2-8 timer om ugen som sekretær for NHT-uddannelsen. Det går langsomt men stødt fremad med klinikken, og foreløbig har hun fint tid til begge dele. Men hun er ikke tvivl om, hvor prioriteten ligger, når der kommer mere gang i klinikken. “Så må uddannelsen vente, for det er klienterne, der kommer først”, slutter hun.